Casa M by Dunca Raoul Design

Tip Rezidențial
Locaţie Timişoara
Status În construcție
An 2018
Suprafaţă 160 mp

Casa M a reprezentat un proces de amenajare plin de provocări. Dorința proprietarilor fiind de a adăuga o notă caldă acestei construcții moderne. Inițial s-a pornit de la o casă desfășurată în totalitate pe parter, așadar aici găsim toate funcțiunile. Ulterior s-a adăugat un etaj unde regăsim un birou și o terasă acoperită cu sticlă. Livingul oferă o imagine curată a spațiului prin păstrarea pereților și a tavanului alb, fiind date doar câteva accente de culoare, la șemineu și pe partea compoziției TV și prin obiectele de mobilier. Corpurile de iluminat păstrează nota modernă a acestei zone. Suprafețele vitrate mari oferă un plus de spațialitate încăperii. Livingul beneficiază de o tersă generoasă care poate juca rolul de living exterior. De pe terasă se poate intra direct în bucătărie.

În bucătărie beneficiarii și-au dorit să introducă o notă clasică acestei case moderne. Astfel s-a ales pentru mobilier un front foarte ușor frezat și s-au introdus câteva elemente din lemn masiv: la structura hotei, pultul de servit cafeaua și cadrul de la corpurile înalte. Corpurile de iluminat însă echilibrează balanța spre modernismul casei, la fel și plăcile de gresie porțelanată de 60×120 cm. Terasa de la etaj are deschidere vizuală spre bucătărie prin intermediul unei suprafețe vitrate.

La dormitorul matrimonial s-a păstrat aceeași linie simplă și curată prin folosirea nuanțelor neutre  și introducerea câtorva accente. Peretele placat din spatele patului rupe din monotonia spațiului. În acest joc de paneluri s-a introdus și o oglindă. Dressing-ul este proiectat în urma discuțiilor cu beneficiarii și realizat la comandă. Baia matrimonială cuprinde atât zonă de duș cât și cadă. Astfel s-a ales placarea în întregime a suprafețelor verticale. Mozaicul a fost folosit pentru a delimita aceste zone. Suprafața vitrată generoasă și oglinda de dimensiuni mari dau la rândul lor o spațialitate mai mare încăperii.

În dormitorul de oaspeți s-a ales să se realizeze o structură de lemn în spatele patului deoarece lățimea nu foarte generoasă a spațiului nu ar fi permis integrarea unei noptiere de dimensiuni normale în partea dreaptă a patului. Astfel în această structură s-a realizat un decupaj oferind un loc pentru a putea lăsa telefonul sau a alte obiecte de dimensiuni mici. Pe lângă aceasta a mai fost adăugat un corp sculptat din lemn pe care se pot lăsa alte obiecte de mici dimensiuni . Și aici dressingul a fost proiectat pentru a se integra în spațiul disponibil. Acesta se leagă de structura din zona patului printr-un corp cu polițe negre. Linia neagră fiind continuată și la placajul superior al dressing-ului.

La baia cu duș ne-am jucat cu două nuanțe neutre pentru finisarea pereților și a pardoselii. Pentru a rupe monotonia, o parte din duș a fost placată cu mozaic. Mobilierul păstrează nota minimalistă prin simplitate și cromatică.

Biroul de la etaj are ca element principal biblioteca proiectată și realizată la comandă. Terasa acoperită este o oază de relaxare și are o vedere spectaculoasă.

NOTĂ: Proiectul de arhitectură al casei este realizat de un birou de arhitectură din Timișoara. Firma Dunca Raoul Design SRL  nu își însușește sub nicio formă acest proiect, ocupându-se strict de amenajarea interioară a spațiului construit.