fbpx

Sfaturi utile pentru alegerea corpurilor de iluminat

Tu stii ce corpuri de iluminat sa alegi, ce sa faci si ce sa eviti?

Iti vom prezenta cateva idei usor de pus in aplicare atunci cand vrei sa alegi niste corpuri de iluminat, fie ca vorbim despre un living, bucatarie, baie sau birou.

 

Spoturile

Adesea neglijate, spoturile amplasate si alese corect reprezinta o solutie ieftina si indemana pentru a transforma un spatiu si a crea o atmosfera cozy. Pozitionate sau alese gresit, nu vei mai vrea sa le pornesti.

Sfaturi utile pentru alegerea corpurilor de iluminat 1

Cea mai mare problema intalnita este efectul de orbire, in special la spoturile super-slim si cele de proasta calitate.  Ca sa evitati problema, urmariti ca sursa de lumina ( fie ca e led integrat sau bec ) sa fie amplasata cat mai retras in spot.

Evitati becurile led de proasta calitate care nu au o lentila peste led-uri pentru o mai buna dispersie a luminii. De asemenea, evitati pozitionarea spoturilor deasupra locului de stat ( deasupra canapelei de ex. ), daca nu sunteti siguri de o anumita pozitie, luati spoturi orientabile.

Creati zone de umbre cu ajutorul spoturilor cu distributie ingusta a luminii si pozitionati spoturile in apropierea peretelui.

Daca bugetul permite, orientati-va spre spoturi de calitate, eventual cu accesorii speciale anti-orbire.

Mai jos regasiti o selectie de spoturi confortabile pentru toate buzunarele, iar daca aveti o cantitate mai mare, nu uitati sa ne solicitati un discount.

Lista completa AICI

Temperatura de culoare

2700K sau 6500K? RGB sau Dim to warm?

Sfaturi utile pentru alegerea corpurilor de iluminat 16

Probabil ti-ai pus si tu intrebarile astea, iar daca nu ai un raspuns deja, incercam sa ti-l dam noi. Daca ce am scris mai sus iti suna complet strain, poti citi ghidul nostru scurt Lumeni, lucsi si kelvin

In aplicatiile rezidentiale, folositi fie lumina calda in toata casa ( 2700-3000K ) fie calda in toata casa cu exceptia baii si a bucatariei unde se poate folosi si o lumina naturala ( 4000K ).

Pentru un extra touch la capitolul atmosfera si fara sa spargem pusculita, in living si dormitor putem folosi becuri Osram GlowDim, becuri la care o data cu reducerea intensitatii, temperatura de culoare scade pana la 2000K, asigurand o atmosfera foarte calda si cozy. Daca nu te descurci, intreba-ne si iti recomandam si un dimmer compatibil.

 

De evitat

Evitati corpurile deschise ( la care becul este foarte vizibil) in zonele unde vreti o atmosfera placuta si nu lumina multa.

Daca totusi bugetul va forteaza sa le folositi, orientati-va spre  becuri cu filament si putere mica, preferabil dimabile. 

 

Sfaturi utile pentru alegerea corpurilor de iluminat 23